Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun ilk yapılan binası 1940 yılında köylü-devlet işbirliğiyle 3 derslikli olarak eğitime başlamış. 1986 yılında devlet tarafından 3 derslik ve 1 idare odası ilave edilmiştir. 1997 yılında zorunlu temel eğitimin 8 yıla çıkması sonucu okulumuz ilköğretime geçmiştir. 1999/2000 eğitim-öğretim yılında okulumuzda 2. Kademe açılmıştır. Bu zorunluluktan dolayı bina ve donanım ihtiyacı ortaya çıkmıştır. 2004 yılının Haziran ayında Garnizon-Milli eğitim ve Vatandaş dayanışması ile 10 derslikli yeni bina yapılarak resmi bir törenle hizmete girmiş ve 1.250.000 TL ' ye mal edilmiştir.

Okul bahçemiz 11500 m2, okul hizmet binamız 550 m2 olup; içerisinde Fen Laboratuarı, Çok Amaçlı Salon, Kantin, Erkek-Kız Öğrenci Soyunma Odası, 2 adet İdari Oda, Kazan Dairesi, Arşiv, Bilgisayar Sınıfı, Öğretmenler Odası ve Hizmetli Odası olarak hizmete açılmıştır. Okulumuzun ihata duvarı idarenin ve Yaylabelen köylülerinin gayreti ile 2005 Aralık ayında yapılmıştır. Isıtma sistemi eski binada soba ile yapılırken, 2004 yılında yapılan yeni binada merkezi ısıtma sistemine (kalorifer) geçilmiştir.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında derslik sistemine geçilmiş, öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları hedeflenmiştir. Okul bahçemizde öğrencilerin oynayabileceği basketbol, voleybol ve futbol alanları mevcuttur. (Ön ve arka bahçede basketbol potası, arka bahçede voleybol filesi mevcuttur) 2004 yılında Anasınıfı ve birinci kademe öğrencilerimizin oynayabileceği oyun parkı okul bahçemize kurulmuştur. Halen 34 öğrenci ile eğitim-öğretim devam etmektedir.

2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanması ile beraber okulumuz Yaylabelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu/İlkokulu olarak eğitim-öğretime devam etmiştir. Ancak 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuz sadece Yaylabelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu olarak eğitim-öğretime devam etmiştir. Ortaokul kısmı öğrenci azlığı nedeniyle 2017-2018 eğitim-öğretim yılı sonunda kapanmıştır.

Okulumuzda 10 derslikli olup Bilişim Teknolojileri sınıfı ile Fen laboratuarı bulunmaktadır.

Okulun kadrolu 2 Sınıf Öğretmeni ve 1 Ana Sınıfı Öğretmeni mevcuttur.